Siden august har vi i #DenNyeOljen reist rundt på videregående skoler over hele landet. Over 3000 elever har deltatt på workshopen vår om energiforsyning, teknologiutvikling, økonomi, politikk og klima. Grunnet den pågående koronasituasjonen er hverdagen vår brått endret. Vi må ta forholdsregler og holde avstand. For oss som så mange andre innebærer det hjemmekontor, og for videregående elevene betyr det i all hovedsak hjemmeskole. Omstendighetene er derfor slik at skolebesøk naturligvis ikke lar seg gjøre. 

I møte med dette har vi utviklet en digital versjon av workshopen som er tilpasset situasjonen denne våren. Innholdet er det samme som ved fysiske skolebesøk, og retter seg mot kompetansemål i hovedsakelig samfunnsfag, naturfag og geografi. Workshopen er derimot også godt egnet for valgfag på VG2 og VG3, eksempelvis politikk og menneskerettigheter og samfunnsøkonomi.  

Vi har utviklet to digitale versjoner av workshopen, noe som gjør det mulig for deg som lærer å velge et opplegg ut ifra hva som passer best for deg og dine elever.  

Versjon 1 inneholder en forhåndsinnspilt foredragsvideo med tilhørende kontroll- og oppfølgingsspørsmål. Det innebærer at det kan gjennomføres når som helst. Dette undervisningsopplegget er tidsmessig tilpasset en skoletime. 

Versjon 2 er mer en “klasseromsvariant” med livemøte i Teams, noe som åpner for en direkte dialog med elevene. Dette undervisningsopplegget er tidsmessig tilpasset to skoletimer, og inkluderer en del med foredrag og en del der elevene får prøve seg som finansminister i det digitale spillet “Fremtiden på Spill”.  

  

Begge modellene er allerede testet av videregående elever, med gode tilbakemeldinger fra både elever og lærere. Ta kontakt dersom dere er interessert i et digitalt skolebesøk fra #DenNyeOljen på informasjon@dennyeoljen.no.

 

Hilsen  
Andreas, Henrik og Tuva