Tuva Kvåle er 25 år fra Sogndal og nyutdannet
   statsviter med en master fra Universitetet i Oslo.
 

   Kontaktinformasjon: 
   tek@norog.no 
  

 

Jeg har alltid interessert meg for samfunnsutvikling og aktuelle politiske diskusjoner. Nyhetene og sporten har vært en selvskreven del av kveldsrutinene oppigjennom oppveksten, og en samlingsplass for familien.  Det har gjort meg nysgjerrig på verden og mennesker, hva som skjer i tiden og hva folk mener om det. Derfor valgte jeg å studere statsvitenskap. Det skulle vise seg å bli en studieretning jeg har trivdes med fra første dag. Drømmen min har alltid vært å ha en jobb der jeg får være tett på viktige ting som skjer, kjenne på pulsen i samfunnet og få adrenalinet av å stå midt i det. Rett og slett en meningsfylt arbeidshverdag der jeg kan utgjøre en liten forskjell. Arbeidet med #DenNyeOljen gir meg alt dette. Jeg får møte andre unge og høre deres refleksjoner rundt viktige og aktuell temaer som energiforsyning og klima, og jeg får utfordre en av Norges viktigste næringer til å forstå tiden vi lever i og utfordringene vi i felleskap står ovenfor. Derfor kan vel dette kalles en drømmejobb for meg. 

 

 

   
   Henrik Hveding
 er 27 år fra Bærum. Han har en
   bachelor i økonomi og en master i fornybar energi
   fra Norges miljø og biovitenskapelige universitet. 
 

   Kontaktinformasjon: 
   hhv@norog.no 
   

 

Krysningen mellom teknologi og økonomi har alltid interessert meg! Hva er det som lønner seg? Er det kanskje noe annet enn det vi egentlig hadde lyst til å få til? Det er kanskje derfor jeg valgte å studere økonomi og administrasjon for så å følge på med en master i fornybar energi. For på den ene siden kan man lett bli litt drømmende når man studerer noe så fremtidsrettet som fornybar energi, men på den andre siden er det viktig å huske at lønnsomhet ofte er det som avgjør om noe slår an eller blir liggende i skuffen. Det er vel også få bransjer som har fått lønnsomhet så godt under huden som olje og gassbransjen, så en jobb der man får være med å påvirke olje- og gassbransjen og være så tett på der ting skjer var virkelig midt i blinken. Oppå det hele får jeg muligheten til å møte tusenvis av engasjerte ungdommer med mange spennende meninger og refleksjoner som kan formidles tilbake til en næring som ønsker å tilpasse seg for fremtiden og nye generasjoner.

 

 


   Andreas Bakkehaug
er 26 år fra Ballangen. Han er
   utdannet boredekksarbeider og har jobbet
   8 år i Nordsjøen.
  

   Kontaktinformasjon: 
   ab@norog.no 
   

 

Det er umulig å ikke fått med seg hva vi unge bryr oss mest om i dag, det er klimaet. Dette er noe jeg har følt på kroppen. Jeg satt i Nordsjøen under den første skolestreiken da mange unge sto foran Stortinget. Det var mange plakter som beskrev hvordan norsk olje koker kloden. Det fikk meg til å tenke, derfor bestemte meg får å søke denne jobben. Jeg vil rett og slett lære så mye jeg kan om klimaproblematikken. Samtidig vil jeg prøve å forstå hvordan vi kan løse dette på best mulig måte. Jeg er jo selvfølgelig nysgjerrig på hvordan oljebransjen kan hjelpe. Er det ved å slutte å lete etter olje, eller ved å utvikle ny teknologi som kan redusere utslippene? Jeg har fått en stor kjærlighet til CCS (carbon capture and storage), eller karbon- fangst og lagring som blir det norske navnet. Dette er jo noe jeg kan drive med i fremtiden? Istedenfor å bore oljeproduserende brønner kan jeg begynne å bore brønner som kan brukes lagring av CO2.