Cover woman1

Shara Mabast AliMastergrad petroleumsteknologi, UiS

23 år, fra Toten/Kurdistan.

Fordypning i reservoarteknologi

Les mer

Mitt navn er Shara, som betyr risblomst på kurdisk. Jeg er født i Kurdistan, men oppvokst på Toten. På videregående jobbet jeg hardt for å komme inn på en utdanning jeg anså som god og trygg. Valget falt til slutt på petroleumsteknologi. Vi fikk høre at det var behov for ingeniører og at vi derfor ville være sikret jobb i fremtiden.

Jeg forelsket meg i fag som reservoarteknikk og brønnlogging. Den teknologiske utviklingen fascinerte meg, spesielt tanken på hvor mye bare én prosent i økt utvinning kunne utgjøre i fortjeneste. Økt utvinning er noe jeg virkelig synes er interessant og som jeg ønsker å lære mye mer om.

Etter endt bachelor forventet at jeg skulle få en bra jobb med god lønn, men det fikk jeg ikke. Plutselig var det ingen som hadde bruk for det jeg hadde lært. Jeg følte jeg hadde valgt feil, og at jeg ble avvist av industrien. Men jeg gir meg ikke! Jeg har alltid engasjert meg og hatt flere verv, både i studentmiljøet og i politikken. Jeg har til og med vært med og startet to organisasjoner selv: Kurdisk studentorganisasjon og Mars Institute Student Chapter. De erfaringene jeg har fått gjennom mine verv og mitt engasjement vil jeg få god nytte av i året som kommer.

Grunnen til at jeg har valgt å bli med på dette prosjektet er fordi jeg ønsker å forbedre studentenes situasjon og skape muligheter for dem som er i samme situasjon som meg. Vi er unge, innovative og sitter med masse kunnskap. Vi må bare få muligheten til å vise det og få en sjans til å bruke kunnskapen vår!