Mandag og tirsdag var Katrine og jeg på Offshore Strategiskkonferanse 2017 i oljebyen Stavanger. Hva synes du om tittelen på konferansen? Skummel? Ikke noe for damer?    

Svart vegg
Anyways, der ble vi møtt med en svart vegg av eldre menn i svart dress. Det er ikke første gangen jeg ser denne veggen. Den er tilstede på alle viktige konferanser og møter om denne industrien og ikke minst framtiden. Jeg har lært å omgås med den veggen.    

Fra vugge til grav
Det er et uttrykk på norsk som heter fra vugge til grav. Skjønner du hva jeg mener? Disse mennene har vært med fra starten på oljeeventyret og bygget opp denne industrien. Ikke f--- om de skal gi seg nå! Dette innlegget skal ikke handle om disse mennene, for de er veldig hyggelig og de har vært pionerer i denne bransjen. All ære til dere for det, men nå er det på tide med noen yngre og helst litt flere damer. Jeg kan vedde en hundrings på at Katrine og jeg var de eneste under 30 år på både mannlig og kvinnelig side på denne konferansen. Jeg kan også vedde en 5-er på at vi var to av maks tretti kvinner tilstede.    

Speilbilde
Konferansen var veldig lærerik og interessant, men det er bare så synd at det er eldre menn hvor speilbildet mitt glanser i skallen deres som skal bestemme hvordan de yngres fremtiden skal bli. Det er vi unge som burde stå på talerstolen og fortelle hva vi ønsker og hva slags Norge vi vil leve i. Det er faktisk vårt ansvar å kjempe for vår fremtid. Det hjelper ikke å sitte på ræva og vente på at noen andre skal ta valg på våre vegne.    

Det er 2017!
Jeg skjønner at på den tiden denne industrien startet for 51 år siden så var det en mannsdominert jobb og det var mer vanlig at menn utdannet seg i større grad til å bli ingeniører. Men nå er det 2017! Kvinner, og ikke minst yngre folk, må komme på banen. Jeg kommer i hvert fall til å være tilstede på flest mulig konferanser med svarte vegger og bevise at jeg med min leppestift, mine høyhælte sko og krøller kan bidra. Jeg har ikke like mye kompetanse og erfaring som dem, men jeg er jo tross alt der for å lære.