På vingene mellom Oslo og Stavanger sitter jeg med et bredt smil om munnen. InOILvation nærmer seg!

Jeg sitter på flyet på vei til tre infomøter om workshoppen InOILvation (https://www.facebook.com/events/1144584032257499/) og har så mange tanker som ruller i hodet. Dette møtet skulle være for 50-60 stykk. Plutselig var det ca 300 påmeldte! Hva gjør man da? Jo, man jubler og gjør det beste ut av det. Det er jo helt fantastisk at så mange er interessert i workshoppen! 

Fra idé til virkelighet

Workshoppen var bare en idé, en tanke som fikk lov til å spire og vokste til å bli noe fysisk. Tanken var å skape et møtested for arbeidsledige fra olje- og gassbransjen der de kunne møte andre næringer som har behov for deres kompetanse og kunnskap. Jeg kan ikke la være å tenke på hvor heldig jeg er som har fått denne muligheten. Muligheten til å hjelpe folk i samme situasjon som meg. Og muligheten til å gi noe tilbake til samfunnet.

Fokuser på menneskene

Denne krisen har nå vart i nærmere tre år, og det er altfor mange som har fått sparken. Som jeg har sagt tidligere, så tror jeg at det var på tide å rydde opp i denne bransjen og at mye godt kan komme ut av det. Samtidig tenker jeg at denne krisen har fått helt feil fokus. Vi fokuserer på det negative, og mange hakker ned på oljebransjen, men vi må huske dette: den kunnskapen og kompetansen som finnes på norsk sokkel er unik og i verdens klasse! Vi må heller fokusere på dét og ikke minst på de arbeidsledige. De fortjener mye mer oppmerksomhet enn det de har fått. Det er de som har kjent krisen på seg, men det er også de som sitter med en kompetanse og erfaring som er gull verdt! 

Kremen av kremen

Kunnskapen og kompetansen deres kan brukes i andre næringer også, og det burde blitt mer verdsatt! For det er utrolig viktig å understreke at en olje- og gassarbeider kan så mye mer enn bare olje og gass! Vi må bli flinkere til å verdsette det vi har og faktisk benytte ressursene. Det er viktig å huske at disse arbeidsledige er kremen av kremen og av beste kvalitet. Derfor er målet til InOILvation flyt av kompetanse på tvers av bransjer.