Hvordan?

Installer Ecosia!

Ecosia er en Add-on du kan installere i nettleseren din, og er rett og slett en søkemotor. Den ser ut som google, fungerer som google, men hver gang du bruker søkemotoren planter du et tre.  

Hvordan går det til? Akkurat som alle andre søkemotorer har denne også betalt reklameplass, men forskjellen er at de bruker pengene de tjener på reklameplassen til å kjøpe og plante trær. Så langt har de plantet over 6 millioner trær.  

Bortsett fra den åpenbare grunnen til at trær hjelper å minke CO2 nivået i luften og gir oss oksygen, er skoger et av de mest mangfoldige økosystemene som finnes på land. Trær hjelper også mot erosjon (noe som er greit i disse ekstremvær tidene vi lever i!), og kan gi mennesker mat eller andre produkter. Trær er «the good guys»! 

Å installere ecosia vil på ingen måte påvirke deg og din hverdag negativt. Du vil kanskje ikke få se alle de kule google-logoene lenger, men til gjengjeld vil du alltid ha en oversikt over hvor mange trær du har vært med å plante. Så lite skal til for å gi deg bedre selvfølelse hver gang du bruker pc’en. 

Tror du ikke noe på det? Ecosia legger månedlig ut kvitteringer og rapporter, for at det skal være helt og holdent oversiktlig for oss. Deres ønske er:

"We want to create a world where the environment no longer needs protecting.” 

og å ha plantet 1 milliard trær innen 2020. 

Dette er vel noe alle kan stille seg bak, så bruk 10 sekunder på å søke opp ecosia.org og installer den, det tar seriøst 15 sekunder. Så kan du også være med å plante et tre hver gang du søker på hva du skal lage deg til middag.