Fem uker etter at vi selv startet vår leting, kaster NRK seg med i jakten på «den nye oljen». Da er det naturlig at vi bidrar på direktesendt radio. 

Begrepet som nå byr på over 33.000 treff på google, er en kilde til både frustrasjon og entusiasme over det ganske land. Og det spares ikke på kruttet når NRK blant annet snakker med Karl-Fredrik Tangen, førstelektor ved høyskolen i Kristiania.  

«Den måten begrepet brukes på nå, er helt latterlig. Det er som tittelen på et dårlig foredrag» 

– Den måten begrepet brukes på nå, er helt latterlig. Det er som tittelen på et dårlig foredrag, sier Tangen til NRK, og sikter til at begrepet nå er så utbredt at det har blitt utslitt.

NRK inviterte oss inn
Dette var jo en sak som passet oss midt i blinken. Derfor var vi overlykklige da NRK inviterte oss til Marienlyst for å fortelle om prosjektet, og hvordan vi skal fylle Den nye oljen med innhold. 

Du kan høre radio-saken her: "Prosjektet om den nye oljå"

Så, med et gladkristent smil som strakk seg hele veien opp i krøllene fikk jeg komme inn i det aller helligste i Norges pumpende radiohjerte. I beste rushtid klokken 16:00, akkurat når folk sitter å stanger i bilkø hjem fra jobb.

Og hvorfor er dette så fett?
Jo, for at vi skal kunne svare på alle spørsmålene knyttet til #dennyeoljen som kverner rundt i hodene på det norske folk, så må de jo først få vite at www.dennyeoljen.no finnes. At det finnes en arena der store og små spørsmål kan stilles, og at vi skal gjøre vårt ytterste for å finne svar. Det håper jeg at hele Rogaland nå har fått med seg. 

Fri fantasi om "den nye oljen"
Da vi for 5 uker siden stilte folk i Arendal spørsmålet «Hva er den nye oljen?» var det også nettopp denne erfaringen vi gjorde oss, at begrepet «Den nye oljen» kun er begrenset av fantasien. Svarene strakk seg fra «tyttebær» til «fisk», og det var tydelig at alle bruke anledningen til å fylle begrepet med sin hjertesak. (Se video i toppen her)

Emil skal teste den nye oljen
Vi synes det er utrolig gøy at NRK har kastet seg med i jakten på "den nye oljen", og at de peker på hvor bredt dette begrepet har blitt. Som et ledd i arbeidet med å faktabasere jakten på "den nye oljen" vil vi derfor snart lansere en ny serie kalt Emil tester "Den nye oljen". Her vil vi teste om nettopp laks, Ibsen og turistnæringen virkelig kan bli den nye oljen.

Følg med fremover!