Den lille bloggen med det store budskapet har nå vært aktiv i to dager, og tilbakemeldingene og engasjementet vi har blitt møtt med er helt utrolig! Et godt eksempel på dette var i dag. Via Omar Samy Gamal, leder for NITO studentene, hadde vi blitt invitert til å holde en presentasjon om vårt prosjektet på deres utdanningskonferanse. Dette er en konferanse NITO arrangerer årlig, og temaet denne gangen var «Kompetanse for fremtiden – Er landets teknologiutdanninger rustet for fremtidens behov?». Heavy tittel, men vi håpte at dette skulle være «right down our alley» for vårt prosjekt.  

Vi kunne ikke hatt mer rett. Temperaturen i konferanselokalet var å sammenligne med en overarbeidet frityrkoker klokken 03:30 natt til søndag på et av Oslos mange «restauranter». Det kokte av engasjement, meninger og følelser rundt dagens arbeidsmarked og nyutdannede ingeniørers fremtid. Det er kanskje verdt å nevne at de som satt i denne salen er representanter for norske ingeniørstudenter i hele Norge? De representerer derfor mildt sagt en del folk. Så litt nervøse var selvsagt Shara og jeg, de to som var kasta ut på glattisen for å sjekke stemningen, før det var vår tur til å presentere.  

Om det gikk bra? Det gikk så sykt bra. Bedre enn vi kunne drømme om. Ikke fordi vi nødvendigvis er så drøyt gode til å presentere, men fordi vårt publikum skjønte hvor viktig dette er! Sharas innlegg om hvordan det er å bli glemt av industrien, og vårt fokus på at Norge må finne nye løsninger for fremtiden traff tydeligvis NITO studentene rett i hjertet. Sitater som «Endelig, det er så sykt på tide at noen setter fokus på hva Norge skal leve av i fremtiden!», «Det her må vi jo bare få med absolutt alle på», «Så ufattelig kult at industrien støtter dere på dette prosjektet», «ring Tekna og få spredd dette nasjonalt» haglet mellom veggene, og folk kastet seg over Shara og meg etter presentasjonen. Ivrige etter å bidra til de nye løsningene. Ivrige etter å engasjere seg i debatten. Hvis denne gjengen er et utsnitt av norske ingeniører, vel, da ser fremtiden latterlig bra ut! Hvorfor? Fordi denne ønsker å komme seg inn i næringslivet raskest mulig, slik at de kan være med å peile ut Norges nye kurs. Og de ønsker å hjelpe deg til å gjøre det samme. Vi gleder oss til å jobbe videre med dere NITO studenter! Så kan jeg bare håpe at økonomer, samfunnsvitere, sykepleiere, leger, elektrikere og snekkere er like engasjerte rundt Norges fremtid, og ikke bare sitter på sidelinjen. Vi får se…

For alle studenter der ute, hvordan kan NITO og vi i Energi til Nye Løsninger hjelpe dere i dagens arbeidsmarked? Vi har tilgang til flere sentrale personer i industrien, og vil gjerne ta en alvorsprat med de hvis dere mener det er nødvendig!?