For to uker siden arrangerte vi InOILvation. Et møte mellom høyt kompetente arbeidsledige fra olje- og gassbransjen til bedrifter utenfor denne industrien. Statssekretæren Morten Bakke og direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schøtt-Pedersen, hadde tatt seg tid til å være med oss. Samt Anita Moe Larsen fra Oslo MedTech og mange andre fantastiske mentorer og foredragsholdere.

Vi ønsket flyt av kompetanse på tvers av bedrifter og å bevise at folk fra oljebransjen kan så mye mer enn bare olje og gass. Den kunnskapen og kompetansen de har er helt unik og kan overføres, men det gjelder bare å gi dem muligheten til å gjøre det! Og det var nettopp det vi gjorde.

Vi hadde invitert 10 bedrifter med helt forskjellige konkrete oppgaver. Bedriftene som var invitert var: 

- Velde 

- Forus energigjenvinning

- AbleOn Medical

- BluePlanet 

- ReStone 

- Roxel Aanestad 

- Atea

- Sig. Halvorsen

- Stavanger Kommune 

- IRIS/Pumps & Pipes

De kom med konkrete og gode oppgaver. Hver bedrift fikk en eller flere grupper med deltakere. Det var inviter 100 deltakere og på slutten endte vi opp med 75 stykk. Alle deltakerne valgte selv hvilken bedrift de ville jobbe med og dermed var det mye morsommere å sette seg inn i oppgaven. 

InOILvation var to dager fylt med håp og motivasjon for å jobbe igjen. Vi så hvordan deltakerne ble engasjerte og virkelig ville gjøre en god jobb. For disse deltakerne er ikke vanlige mennesker, de er supermennesker. De har jobbet i en bransje som er svært komplisert. Teknologier de har brukt i sin tidligere jobb er i verdensklasse.

Resultatet etter InOILvation var at en hel gruppe på FEM personer muligens vil bli ansatt, flere bedrifter vil ha deltakere inne på prosjekt hos seg for å løse den problemstillingen de fikk på InOILvation og en bedrift har oppfordret to grupper til å starte bedrift. Dette blir megagøy å følge opp! 

Vi har også snakket med alle deltakerne og alle bedriftene i ettertid og fått svært gode tilbakemeldinger. Dette kommer jeg tilbake med i neste innlegg.