Det er lett å bli irritert på politikernes svevende svar, men i løpet av gårsdagens tur til Larvik gikk jeg fra å være sint snørrunge til å bli nyfrelst politisk superfan. Alt på grunn av en mann. 

Verden styres av noen hvite menn som pusher 50.
Så du ser meg med noen hvite menn som pusher 50.

Ny by. Ny crowd. Men allikevel, samme gjeng. For alle vet jo at «verden styres av noen hvite menn som pusher 50». Og det er liksom helt greit det. Eller? Når Chirag og Magdi gidder å skrive en hel låt om "Gutteklubben Grei", burde ikke dagens unge ta hintet om at det er på tide å komme på banen? For å si det på en litt annen måte: Hvor blir det av dere folkens? Hvor er dere, morgendagens beslutningstagere? 

Du glemte å møte opp. Okei, da snakkes vi i Kongsberg på onsdag da.


Men, hadde du vært i Larvik i går kveld, hadde du sett debatten som gikk på scenen, da hadde du kanskje fått et litt annet syn på disse gutta som tar igjen det de mangler i hårvekst med antall bursdagslys på bløtkaka. Det fikk jeg. Og på politikere, ikke minst.

Folkelig superhelt
Og hvem er så personen som har gitt meg håpet tilbake på både politikere og hvite menn i overgangsalderen? Dag Terje Andersen. Politiker for Arbeiderpartiet. Men det er alt jeg kan fortelle deg om det politiske aspektet ved mannen, for politikk det vet jeg ikke så mye om. Ikke enda i hvert fall. Det jeg derimot kan noe om, er å skjønne når folk snakker rett fra levra og kommer til poenget! En politiker som kommer til poenget sier du? Stopp pressen! Nei, jeg kødder ikke. Se for deg noe så folkelig som at olje byttes ut med «ølje» i alle setninger, fraser som «Dæ e følk i arbe som er viktig», og et kroppsspråk som til tider kunne vært et innslag i en Duracell-reklame. Kort fortalt, Dag Terje Andersen: du har en ny fan <3 Og enda bedre, han hadde peiling på det han snakket om. Ja, det er fortsatt en politiker jeg snakker om. Kanskje er det på tide at vi unge ser politikere i et litt annet lys? Det gjør i hvert fall jeg etter folkemøtet i Larvik i går kveld. 

Endelig noen konkrete tiltak
Så, følk og fe i Noreg, døkk som står uttafør arbe, å je ska tala med han Dag Terje om? Eller for å si det på norsk: Stortingsrepresentant Dag Terje Andersen synes #DenNyeOljen var helt konge, og vil gjerne være med å bidra fremover. Han mener blant annet at oljeselskapene burde legge til rette for at petroleumsstudenter som har utdannet seg til arbeidsledighet får tilbud om å være med i arbeidet med å plugge brønner, og at dette arbeidet burde prioriteres i dårlige tider for å få folk i arbeid. 

Goodstuff eller bullshit?
Han trakk også frem at regjeringen burde tilby oppsagte oljearbeidere pedagogikkutdannelse, siden dette gir dem muligheten til å bruke den enorme kompetansen de har til å øke nivået på lærere på yrkesfaglig utdanning i Norge. Synes du dette er gode forslag, eller er det bare bullshit? Er det andre ting du lurer på, som kanskje ikke er oljerelatert i det hele tatt? Fyr løs, jeg har troen på at Dag Terje er rett mann å spørre.