Før vi begynner...

Starter dette innlegget med en liten oppklaring: Hvorfor er overskriften på engelsk? Jo, fordi alle overskrifter som inneholder det norske ordet "oppdrag" høres mye kulere ut på engelsk. Barnslig, men sånn er det. Så, til saken. 

Grønt frokostmøte

I går var jeg på frokostmøte hos Civita, der temaet var "Hvordan skal vi lykkes med det grønne skiftet?". Et utrolig interessant møte, og det anbefales på det varmeste for de av dere som ikke har vært der før. Nok om det. 

Her møte jeg en av de store klimagutta, leder for Norsk Klimastiftelse: Anders Bjartnes. Definitivt en mann som faller innenfor kategorien "høy grad av peiling", og desto morsommere når han offisielt formulerte et oppdrag han ønsket at jeg skal finne ut av. Det lyder som følger:

  1. Undersøke det grunnleggende premisset som ligger til grunn for tenkningen rundt olje- og gassaktivitet, nemlig at etterspørselen etter olje og gass kommer til å vokse inn i evigheten.
  2.  Undersøke premisset om at olje og gass, nærmest som en naturlov, gir store inntekter til staten.  

Den er grei, Anders! Selvfølgelig tar jeg oppdraget. Så, med en følelse av å være en krysning mellom superhelt og Ethan Hunt fra Mission Impossible, skal jeg gli inn i supermann-trusa, løpe rundt i korridorene og kaste meg over telefonen! Hang in there, Anders! I won`t let you down <3

Stay tuned!